Standardsida

Hornborgasjön med Rolfs Flyg & Buss

 

 

Följ med och välkomna våren och tranorna vid Hornborgasjön

 

Vi  (Birgitta Pion) har bokat platser med Rolfs resor

 torsdagen den 2 april. Kostnad 675 kr. Anmäl dig till Birgitta Pion på mail: birgitta.t.fischer@gmail.com. Senast 25 februari 2020.

Detaljer: https://www.rolfsbuss.se/sok?v=hornborgasj%C3%B6n

 

Avresa från Göteborg 0800, Lerum 0820, Alingsås 0845 (fler avgångstider på deras hemsida)

 

1. Första pausen blir på Falbygdens Osteria. Vi serveras kaffe och ostsmörgås och kan även botanisera i deras välkända ostbutik innan vi åker vidare mot Hornborgasjön.

 

2. Strax utanför Falköping ligger platsen för trandansen. Här möts vi av en lokalguide som tar oss med på en timmes visning av området och berättar för oss om tranornas värld.

 

3. Därefter till Vara och det gemytliga Conditori Nordpolen. Det anrika konditoriet öppnade redan 1903 och namnet har inspirerats av Andrée-expeditionens ballongfärd. Här serveras vi paj som följs av kaffe och kaka. 

 

4. På hemvägen gör vi ett besök i på Herrljunga ciders bryggeri. Här får vi en rundvisning och får höra om företagets historia. Vi får också tillfället att besöket gårdsbutiken och provsmaka bryggeriets drycker.

5. Ankomst Göteborg cirka 17.30.

 

För att få så stor uppslutning som möjligt skickar vi inbjudan även till Ladies in Red och Rödspättorna. En buss full med röda hattar är så roligt. Ni som var med till Polen och Malmö vet :-)

 Vi kommer:

 

 

Margareta Magnolia 

 

Birgitta Pion 

Anna-Lena Citron 
 

 

Lena Tulpan

 

 

 

Ann-Cathrine Algblomma - Rödspätta
Gotton G. - Rödspätta
Karin K. - Rödspätta
Anita S. - Rödspätta

Lis U. - Gäst