Heldagstur till Bjärehalvön med Rolf´s Flyg & Buss

Heldagstur till Bjärehalvön med Rolfs Resor

Denna dagstur gjorde vi tillsammans med Ladies in Red. På vägen ner mot Bjäre besökte vi Lizzies Café, där serverades vi kaffe och smörgås i lantlig miljö. Därefter fortsatte vi mot Båstad och det anrika väveriet Märta Måås Fjetterström. Såväl mattor som vävnader produceras än idag helt för hand i ateljén. Vår guide berättade om textilkonstens mest välkända namn och vi fick tillfälle att se oss omkring.

 

Efter vårt besök i Båstad åkte vi sedan vidare till Båstads Golfklubb där vi serveras en god lunch. Efter lunch åkte vi vidare mot Hovs Hallar, där Hallandsåsen och havet möts på ett dramatiskt sätt med höga uppspruckna klippbranter, raukar och grottliknande formationer. Tyvärr var inte vädret på vår sida så denna aktivitet regnade inne. Istället satt vi kvar i bussen och hade utlottning på vårt lotteri. Jättemysigt och roligt. Många fina vinster delades ut.            

Även promenaden i Torekov regnade inne. I Svenstad besökte vi Västra Karupkyrka där Birgit Nilsson ligger begravd. I Svenstad fick vi följa med in i den berömda operasångerskans föräldrahem och besökte Birgit Nilsson-museet med mängder av minnen både från hennes barndom och fantastiska karriär. Under besöket på museet serveras  kaffe och kakor på gårdens café där bakverken är hämtade från ”La” Nilssons egen receptskatt!


Mycket nöjda och lite trötta återvände vi så till Göteborg på kvällen. En fantastisk resa där vi fått stifta närmre bekantskap  med två världsberömda svenska kvinnor. Nästan lika fantastiska och färgstarka som vi med våra röda hattar och lila kläder. 

Dubbelklicka på bilden för större bild - tryck sedan på nästa