Rhapsody in Red

Vilka är vi och vad gör vi ?

Vi är kvinnorna i de röda och rosa hattarna. Vi är samhällets mödrar, far- och mormödrar och döttrar. Små flickor växer upp, men de blir aldrig för gamla för att klä ut sig och ha kaffekalas.

Standardsvaret på den vanliga frågan  ”Vad gör Ni?” är:   Inget.

 

Vårt största ansvar är att ha roligt!

Vi ser denna förening som ett tillfälle för de som hela livet axlat olika bördor hemma och i samhället att få glömma ansvar och plikter en stund.

Detta är ett tillfälle att ha kul och njuta av livet. Refrängen i den populära Red  Hat Society-sången säger det rakt ut: ”Hela livet har jag ägnat tid åt andra, nu är det dags att ägna tid åt mig själv.”

 

Vi känner att vi alla varit plikttrogna och ”upptagna” så länge att vi förtjänar en paus.

Red Hat Society kallar sig för en icke-organisation. Vi är stolta över att inte ha några regler eller paragrafer. Vi hjälps alla åt för att skapa ett stort och givande nätverk för kvinnor  över (och under) 50år, genom att hand i hand i våra röda handskar sprida nöjet och gemenskapen vi har i och mellan våra olika grupper. Vi har även hittat ett slags uppdrag:  att göra vår åldersgrupp mer synlig och att förändra hur samhällets bild av oss ser ut.  Vi känner till gamla grupper som ihärdigt försökt genomdriva sina mål, men det är inte alls vår stil. Vi hoppas nå fram med gott humör och skratt som verktyg.  Om vi inte sluter upp under Red Hat Society baner, utan håller oss i isolerade grupper, så kommer det inte att hända. Därför måste vi bygga en icke-organisation inom vilken vi alla kan samverka och så småningom ta över världen med.

 

Finns det några regler ?     
Red Hat Society-andan i sig förbjuder regler, men det finns en oböjlig riktlinje som vi måste insistera på att Ni följer.

 

Du måste vara kvinna över 50år (eller under 50år med rosa hatt) och
Du måste komma till träffarna i full skrud. 
Röd hatt och lila kläder
för kvinnor som är 50år eller äldre respektive rosa hatt och lavendel för kvinnor under 50år.

 

Vi uppmuntrar tydligt alla kvinnor att följa dessa färgriktlinjer , och att inte bära rött/lila innan de fyllt 50år. Det tillför ett kul moment i att åldras, vilket vi tycker är ovärderligt för kvinnor i vårt samhälle som lärt sig att vara rädda för att åldras och att undvika det till varje pris. Vi tycker att man skall se fram emot att bli äldre, inte skrämmas av det.

Vi pratar inte heller politik, religion eller sjukdomar.  Allt detta har vi alla i någon färg eller form, så när vi träffas vill vi bara njuta av stunden tillsammans och ha roligt.