Red Hat Society

Att vara med i en Röda Hatt grupp är så enkelt. Det finns inga måsten, tillsammans skapar vi en atmosfär som är lättsam, generös och tolerant mot varandra. Vi är i den åldern 50+ att livet nu ligger framför oss i en alldeles ny skepnad. Vi har gjort det som förväntats av oss och vi har nu en önskan om att få njuta av livet i olika former. Detta kan vara en del av vårt nya liv. Att vara Röda-Hattare innebär att bara vara – den bästa medicin som nutidsmänniskan behöver just nu.

Allt började .....

……  när Sue Ellen från Tucson, USA gjorde ett impulsköp av en klarröd filthatt. Lite senare läste hon dikten ”Varning” av Jenny Joseph och tycke uppstod. Hon bestämde sig för att ge bort en röd hatt och en kopia av dikten till sin bästa vännina Linda i födelsedagspresent.  Linda uppskattade presenten så mycket att Sue Ellen gav bort samma sak till en annan vän, sedan en till och en till. En dag gick det upp för dem att de höll på att bli en Röda Hatt förening (The Red Hat Society) och att de kanske skulle gå ut och dricka te … i full skrud. De bestämde sig för att skaffa lila kläder som inte alls passade ihop med hattarna, allt för att fullborda diktens uppmålade bild. Tepartyt var en oerhörd succé.  Snart ville fler och fler vara med och det köptes röda hattar i mängd. Till slut blev de så många att de fick starta upp nya grupper (chapters).

Sue Ellens förhoppning var att dessa grupper skulle spridas världen över och idag finns det Röda Hatt-grupper i alla stater i USA, i Canada, Bahamas, Kina Holland, Australien, Saud-Arabien, Tyskland m. fl. 

I Sverige har vi funnits sedan hösten 2005
och vi RHAPSODY in RED är först.